Parfemi s bergamotom

Parfemi s bergamotom - Izgleda više kao limeta, ali bergamot je zapravo nejestiva, gorka naranča. Ovo je suptilan, kompleksan miris; slatko, kiselo, gorko i cvjetno. Vjerojatno najbolja od citrusnih nota. Nalazi se u mnogim najboljim citrusnim i svježim mirisima. Ovdje ćemo pogledati neke poznate parfeme s bergamotom.

Aqua Universalis

Aqua Universalis

Maison Francis Kurkdjian

Aqua Universalis je parfem kuće Maison Francis Kurkdjian za žene i muškarce. Objavljen je 2009. godine. Stvorio Francis Kurkjian.
Svježa čistoća rublja (poznata kao bijeli mošus) pod svježim naletom citrusa i bijelih biljaka. Mošusna nota zvuči otprilike kako treba, nešto na što će se objesiti citrusi, ali nije inspirativno, možda čak i malo lijepo.

Le Jardin De Monsieur Li

Le Jardin De Monsieur Li

Hermès

Le Jardin De Monsieur Li je Hermès parfem za žene i muškarce. Objavljen je 2015. godine. Kreirao Jean-Claude Ellena.
Štipaljka za omekšivač s mirisom opskurnog umjetnog cvijeća i nejasne umjetne jabuke, omekšivač za sušenje do prešanja s mirisom nejasnih umjetnih zelenih kemikalija i nejasne umjetne soli.

Privé Eau de Jade

Privé Eau de Jade

Armani

Privé Eau de Jade je Armanijev parfem za žene i muškarce. Objavljen je 2004. godine.
Jednostavni sočni limuni i jednostavno kihanje ljuti crni ili bijeli papar. Piće za suhoću. Kad je papar nestao, ostao si samo limun. Ravan je, ništa bolji od bilo koje od stotina ili više prosječnih kolonjskih voda bergamota. Što je tu lijepo?

Aqua Allegoria Bergamote Calabria

Aqua Allegoria Bergamote Calabria

Guerlain

Aqua Allegoria Bergamote Calabria je parfem kuće Guerlain za žene i muškarce. Objavljen je 2017. godine. Kreirao Thierry Wasser.
Stvoren da odražava višestruku aromu bergamota, miris koristi dodatne note kao što su hladni začinski kardamom i petitgrain za svjež, vedar i sunčan miris. Slatka vanilija-mošusna baza.

Palermo

Palermo

Byredo

Palermo je Byredo parfem za žene. Objavljen je 2010. godine. Stvorio Jerome Epinette.
Dobar izgled petitgraina i blago gorkastog grejpa koji završava blijedim drvenastim cvjetovima. Dakle, grejp je više poput pulpe pomela. Ugodan miris meke kože nakon nekoliko sati. Ali, za Byredo radi ispod očekivanja.

Oud & Bergamot

Oud & Bergamot

Jo Malone London

Oud & Bergamot je parfem za žene i muškarce Jo Malone London. Objavljen je 2010. godine. Kreirala Christine Nagel.
Kiseli bergamot i oblikujući, travnati pačuli spojeni su u kompleksan sirovi zeleni miris, dok ga oud čini pomalo gumenim. Nakon nekog vremena stvari postanu malo paprene, što uravnotežuje pljesnivo zelje. Tjedan divlje kolonjske vode.

Bergamotto di Positano

Bergamotto di Positano

Floris

Bergamotto di Positano je Floris parfem za žene i muškarce. Objavljen je 2015. godine.
Ovo je mješavina sadržajnijih nota koja bi se gurmanima mogla oprostiti. Prevladavaju đumbir, vanilija i neke cvjetnice. Ovo nije topli povjetarac preko oceana. To je ugodna aroma čaja i kolačića. Jako ukusni, svježe pečeni kolačići.

Venetian Bergamot

Venetian Bergamot

Tom Ford

Venetian Bergamot je parfem za žene i muškarce Toma Forda. Objavljen je 2015. godine.
Bergamot i bijelo cvijeće dovode do beskrajnih mekih drveća, laktonskih sandala i bijelog mošusa. Šuma je vrlo slaba. Sve u svemu, miris je hladan i lagan. A ponekad i malo sapunast. Samo još jedno ugodno, ambiciozno i ​​nepotrebno izdanje Toma Forda.

Blu Mediterraneo Bergamotto di Calabria

Blu Mediterraneo Bergamotto di Calabria

Acqua di Parma

Blu Mediterraneo Bergamotto di Calabria je parfem za žene i muškarce kuće Acqua di Parma. Objavljen je 2010. godine.
Snažan citrusni početak, ne baš dubok i bogat. Klasična ljetna baza kolonjske vode nježnog cvijeća, đumbira i aromatičnog drveća. Nakon nekog vremena na scenu stupa vetiver. U osnovi sigurna i potpuno kolonjska voda poput mnogih drugih.

Velvet Haze

Byredo

Velvet Haze je Byredo parfem za žene i muškarce, lansiran 2017. godine. Stvorio Jerome Epinette. Ovaj kremasto slatki parfem otvara se visokim notama kokosove vode i slatke ambrete. Listovi pačulija dolaze kao srednje note, dok mošus čini bazu. Možda previše mošusa? Parfem spaja tople, suhe i slatke mirise.

Vanille Fatale

Vanille Fatale

Tom Ford

Vanille Fatale je parfem iz kolekcije Private Blend Toma Forda. Kreirao ga je parfumer Jan Vasnier, a izdan je 2017. Donje note: safralin, frangipani, absolut kave, mahagonij, prženi ječam i vanilija. To je u osnovi slatki miris vanilije koji počinje kao začinska vanilija, s vremenom se pretvara u kremastiju vaniliju i na kraju se ponovno pretvara u nešto zadimljeno i začinjeno.

Bloom Nettare Di Fiori

Bloom Nettare Di Fiori

Gucci

Bloom Nettare di Fiori je ženski parfem kuće Gucci. Kreirao ga je parfimer Alberto Morillas, a izdan je 2018. Slično originalnom Bloomu na vrhu, iako mu đumbir ruža dodaje malo više gravitacije. Nastavlja se srčanim notama pupoljka jasmina, Combretum indicum, tuberoze i tone u bazu pačulija, mošusa i osmantusa.
Za ljubitelje cvjetnih biljaka za gurmane.

Klasifikacija aroma prema koncentraciji eteričnih ulja

Parfemi ili ekstrakti - ekstrakt parfema ili čisti parfem s približno 20% aromatskih spojeva u etanolu

ESdP - ESprit de Parfum - rijetko korištena koncentracija jačine između EdP-a i parfema s oko 18% aromatskih spojeva u otapalu koje je obično etanol

EdP - Eau de Parfum - ili toaletni parfem (PdT) s oko 15% aromatskih spojeva u otapalu, koje je obično mješavina vode i etanola< br>
EdT - Eau de Toilette - osnovni proizvod za većinu muških parfema s oko 10% aromatičnih spojeva u otapalu koje je mješavina vode i etanola

EdC - Eau de Cologne - ili kolonjska voda s oko 5% aromatskih spojeva u otapalu, što je obično voda

Eau fraiche - sprejevi, maglice i zavjese s manje od 3% aromatskih spojeva u vodi

Značajke mirisa vezano za proces isparavanja parfema

Gornje note ili glavne note - percipiraju se odmah nakon nanošenja parfema, budući da se sastoje od laganih, malih molekula koje brzo ispare

Srednje note ili note srca - koje se pojavljuju neposredno prije disperzije gornje note i maskiraju prvi dojam osnovnih nota

Bazne note - čini se bliskim odlasku srednjih nota i daju stabilnost parfemu

Podjela parfumerije u četiri glavne olfaktorne skupine

Svježi parfemi - Citrusi - Voćni - Zeleni - Vodenasti

Cvjetni parfemi- Cvjetni - nježno cvjetni - Orijentalni cvjetni

Orijentalni parfemi- Cvjetni Orijentalni - Nježni Orijentalni - Orijentalni - Drveno Orijentalni

Drveni parfemi - Drveno orijentalni - Šume - Mahovinaste šume - Suhe šume - Aromatične

Poznate parfemske kuće

Christian Dior, Chanel, Gucci, Dolce & Gabbana, Prada, Versace, Bvlgari, Yves Saint Laurent, Hermès, Tom Ford, Creed, Giorgio Armani, Burberry, Calvin Klein, Jean-Paul Gaultier, Paco Rabanne, Marc Jacobs, Lancome, Chloé, Ralph Lauren, Davidoff, Amouage, DKNY, Guerlain, Hugo Boss, Roberto Cavalli, Estee Lauder, Clinique, Givenchy, Thierry Mugler, Serge Lutens, The Different Company, diptyque, Jo Malone, BYREDO, Annick Goutal, Carolina Herrera, Narciso Rodriguez, Cartier, Kenzo, XerJoff, Maison Francis Kurkdjian, Lalique, Paco Rabanne, Jean Paul Gaultier, Comme des Garçons
HOME

Parfem s bergamotom KOLEKCIJE PARFEMA PARFEM test parfema Parfumerija Eterična ulja Parfem ili ekstrakt Muški parfem Eau de toilette Cologne Aromatični spojevi Bilješke testovi parfema Olfaktorne grupe Svježi Cvjetni Orijentalni Drveni