Parfem za noćni izlazak

Parfem za noćni izlazak - Miris koji može biti prikladan za dan možda nije najbolji parfem za noć. Potpuno. Međutim, mnogi cvjetni mirisi jednako dobro funkcioniraju za večernje ili večernje nošnje kao i za dnevne nošnje. U nastavku su neke ideje koje će vam pomoći da razjasnite ovu zabunu.

Deep Red

Deep Red

Hugo Boss

Deep Red je ženski parfem kuće Hugo Boss. Miris je lansiran 2001. godine, a kreirali su ga Alain Astori i Béatrice Piquet.
Crni ribiz skriven je iza mrlje naranče koja miriše kiselo unatoč pokušajima da se mješavina kompenzira dodavanjem više vanilije. Mošus pokušava spriječiti razvoj mirisa. Ostaje linearan.

Envy Me

Envy Me

Gucci

Envy Me je Gucci ženski parfem. Miris je lansiran 2004. godine, a kreirala ga je Carine Dubray.
Ružičasti papar, mango i ananas daju uvodnu svježinu cvjetnom srcu s akordom božura, ruže, jasmina i ličija. Mješavina duhana s mošusom i tonka grahom za meko i glatko sušenje. Mirisi su prilično pristojni, ali i vrlo generički.

CK IN2U

CK IN2U

Calvin Klein

ck In 2U Her je ženski parfem Calvina Kleina. Miris je lansiran 2007. godine, a kreirali su ga Carlos Benaim, Lok Dong, Jean-Marc Chaiyan i Bruno Jovanovitch.
Grejp i bergamot čine početak svježim i ljetnim, koji, nažalost, ne traje dugo i ubrzo ga preuzima slatkasta, neopisiva vanilija drvenasta mješavina. Još jedan običan mali parfem.

Poison

Poison

Christian Dior

Poison je ženski parfem koji pripada grupi mirisa Christian Dior. Objavljen je 1985. godine. Kreirao Jean Guichard.
Ovo je veliki, loš miris s ljekovitom korom korijandera koja ustupa mjesto smrtonosnoj tuberozi potpomognutoj opoponaxom i mošusom. Zaključak je završio još nekim ženstvenim obratom. Nije loš miris, ali malo presladak i vrlo star.

Delicious Night

Delicious Night

Donna Karan

DKNY Delicious Night je ženski parfem Donne Karan. Miris je objavljen 2007. Kupina, pomelo, đumbir, orhideja, tamjan, pačuli i jasmin sve su to note koje čine arhetipski noćni miris. Voćno-cvjetni kokteli utopljeni u glatku smolastu bazu aromatičnog pačulija. Tamni izbor je ugodan miris s malom postojanošću.

Attitude

Attitude

Giorgio Armani

Armani Attitude je muški miris Giorgio Armanija. Miris je lansiran 2007. godine, a kreirali su ga parfimeri Olivier Cresp, Alberto Morillas i Annick Menardo. Ovaj miris je za one koji vole miris kave/mokke. Suha je drvenasta, začinjena i tamna. Ovdje se nema što mrziti.

Lalique Pour Homme

Lalique Pour Homme

Lalique

Lalique pour Homme je muški miris iz Lalique. Miris je lansiran 1997. godine, a kreirao ga je Maurice Roussel.
Na početku je bum toplih citrusnih nota. Ubrzo se pojavljuju začini, no brzo ih oblikuju drvenaste note koje otupljuju početnu oštrinu. Sve se suši do meke puderaste baze pačulija i vanilije. Slatko i ne preteško.

Royal Oud

Royal Oud

Creed

Royal Oud je zajednički parfem iz Creeda. Miris je objavljen 2011. godine. Srce ostaje vrlo drvenasto i gotovo kiselo/mošusno sa zelenim tonovima. Suši se do kremaste, puderaste, blago nadmoćne mješavine sandalovine s prizvukom ouda. Podignut slanim tonalitetom glatkog mošusa i daškom jantara. Pogodno za ljude koji vole suhu šumu zimi i u jesen.

Body Kouros

Body Kouros

Yves Saint Laurent

Body Kouros je muški parfem Yves Saint Laurenta. Objavljen je 2000. godine. Kreirao Ennick Menardo.
Započinje prigušenim eukaliptusom s mrljom citrusa i bora te je uparen s dubljim, mošusnim mirisom. Iza eukaliptusa krije se vanilija koja jednostavno ne nestaje. Miriše slično kao Bulgari Black, s nešto gumenastih prizvuka i slađe je.

Klasifikacija aroma prema koncentraciji eteričnih ulja

Parfemi ili ekstrakti - ekstrakt parfema ili čisti parfem s približno 20% aromatskih spojeva u etanolu

ESdP - ESprit de Parfum - rijetko korištena koncentracija jačine između EdP-a i parfema s oko 18% aromatskih spojeva u otapalu koje je obično etanol

EdP - Eau de Parfum - ili toaletni parfem (PdT) s oko 15% aromatskih spojeva u otapalu, koje je obično mješavina vode i etanola< br>
EdT - Eau de Toilette - osnovni proizvod za većinu muških parfema s oko 10% aromatičnih spojeva u otapalu koje je mješavina vode i etanola

EdC - Eau de Cologne - ili kolonjska voda s oko 5% aromatskih spojeva u otapalu, što je obično voda

Eau fraiche - sprejevi, maglice i zavjese s manje od 3% aromatskih spojeva u vodi

Značajke mirisa vezano za proces isparavanja parfema

Gornje note ili glavne note - percipiraju se odmah nakon nanošenja parfema, budući da se sastoje od laganih, malih molekula koje brzo ispare

Srednje note ili note srca - koje se pojavljuju neposredno prije disperzije gornje note i maskiraju prvi dojam osnovnih nota

Bazne note - čini se bliskim odlasku srednjih nota i daju stabilnost parfemu

Podjela parfumerije u četiri glavne olfaktorne skupine

Svježi parfemi - Citrusi - Voćni - Zeleni - Vodenasti

Cvjetni parfemi- Cvjetni - nježno cvjetni - Orijentalni cvjetni

Orijentalni parfemi- Cvjetni Orijentalni - Nježni Orijentalni - Orijentalni - Drveno Orijentalni

Drveni parfemi - Drveno orijentalni - Šume - Mahovinaste šume - Suhe šume - Aromatične

Poznate parfemske kuće

Christian Dior, Chanel, Gucci, Dolce & Gabbana, Prada, Versace, Bvlgari, Yves Saint Laurent, Hermès, Tom Ford, Creed, Giorgio Armani, Burberry, Calvin Klein, Jean-Paul Gaultier, Paco Rabanne, Marc Jacobs, Lancome, Chloé, Ralph Lauren, Davidoff, Amouage, DKNY, Guerlain, Hugo Boss, Roberto Cavalli, Estee Lauder, Clinique, Givenchy, Thierry Mugler, Serge Lutens, The Different Company, diptyque, Jo Malone, BYREDO, Annick Goutal, Carolina Herrera, Narciso Rodriguez, Cartier, Kenzo, XerJoff, Maison Francis Kurkdjian, Lalique, Paco Rabanne, Jean Paul Gaultier, Comme des Garçons
HOME

Parfemi za noćni izlazak KOLEKCIJE PARFEMA PARFEM test parfema Parfumerija Eterična ulja Parfem ili ekstrakt Muški parfem Eau de toilette Cologne Aromatični spojevi Notes testovi parfema Olfaktorne grupe Svježi Cvjetni Orijentalni Drveni